Krowy mleczne Podstawa żywienia to: kiszonka z kukurydzy, sianokiszonka z lucerny, sianokiszonka z traw, wysłodki buraczane, młóto. Pasze treściwe to głównie: kiszone, gniecione wilgotne ziarno kukurydzy; kiszone, śrutowane ziarno żyta; dodatki białkowe (poekstrakcyjna śruta sojowa, rzepakowa, uboczne produkty pofermentacyjne).
Żywiec wołowy produkowany jest w konsekwencji utrzymywania byczków HF otrzymywanych od krów mlecznych oraz młodzieży opasowej uzyskiwanej od stada krów mięsnych. Z uwagi na bliskość naturalnych źródeł pokarmu (łąki), są idealnym miejscem do produkcji wołowiny w oparciu o rasy mięsne. Podstawę żywienia stanowią: sianokiszonka z traw, kiszonka z kukurydzy, wysłodki buraczane. Średnia masa ubojowa wynosi ca. 650 kg.
Ryby (karp królewski) produkowane są w jednej Spółce i 3-ech lokalizacjach. Produkcja odbywa się na ca. 400 ha lustra wody. W żywieniu wykorzystywany jest naturalny pokarm wytwarzany przez stawy oraz zboża.